Ydin : koodirakenteet

GOTO


   KUVAUS

Hyppää toiseen kohtaan koodissa. Pysyvästi. Et pääse takaisin samaan paikkaan ilman uutta Goto-käskyä.

Goto siirtää ohjelman suorituksen kirjanmerkiksi (label) sanottuun paikkaan, ja jatkaa sieltä. Voit esimerkiksi hypätä silmukasta ulos tai siirtyä tekstiseikkailussa toiseen paikkaan (kts. Select-rakenteen esimerkki).

Kirjanmerkki on sana lähdekoodissa, jonka perään on kirjoitettu kaksoispiste. Kirjanmerkki tulee esittää yksin omalla rivillään. Kirjanmerkin nimeen pätevät samat säännöt kuin muuttujien nimiin.

Kirjanmerkki voi olla ylempänä tai alempana kuin Goto-kutsu, toisin sanoen missä vain. Paitsi funktiossa. Et voi hypätä Goton avulla funktioon tai funktiosta pois. Funktiot ovat pieniä ohjelmia ohjelmasi sisällä, ja niillä on omat kirjanmerkkinsä, jotka eivät ole millään tavoin sidoksissa toisiin funktioihin tai pääohjelmaan. Siksi ohjelmassasi voi olla saman nimisiä kirjanmerkkejä, kunhan ne eivät ole samassa funktiossa / pääohjelmassa.

Goto ei hirveästi ole joidenkin ohjelmoijien suosiossa, koska se kuulemma sekoittaa ohjelmarakenteen ja sekavoittaa koodin lukemista. Joissakin tilanteissa Goto taas on erittäin kätevä, ja paljon mukavampi ratkaisu, kun silmukan suunnittelu niin, että siitä voidaan lähteä jonnekin.

   KÄYTTÖ
GOTO kirjanmerkki

Katso myös: GOSUB

   ESIMERKKI
Print "MOI"
GoTo yli

Print "Tätä riviä ei ikinä tulostu."

yli:
Print "Tänne hypättiin!"

WaitKey

<<TAKAISIN